Redactie

wessel-berkhout-fotografie-publiciteit-emmen-small.jpg

Wessel Berkhout - Fotograaf, schrijver, uitgever

Naast de opleiding tot journalist bij de Drents Groningse Pers, onderdeel van de Nederlandse PersUnie, voltooide hij eind jaren tachtig de Nederlandse Fotovakschool te Apeldoorn. Uw redacteur, journalist en fotograaf is Wessel Berkhout, de gedreven kracht achter de Tweelingdorper (vanaf eind 1991) en het Ericajournaal (vanaf 2005).

Schrijven zit Wessel in de genen, foto’s maken is zijn passie.
Zijn eerste camera was een Certina met rolfilm. De eerste foto’s werden meteen in kleur geschoten. Niet verstandig vanwege de toen hoge kosten van kleurenfoto’s. De daarop volgende fotoshoot was in zwart-wit van de bekendste en grootste waterval van Europa in Schaffhausen, Zwitserland. Deze historische plaatjes liggen natuurlijk opgeslagen in zijn familiearchief.

Wessel 16 _4861.jpg

Vanaf eind jaren 60 werd dat de Exakta RTL 1000, een kleine spiegelreflex voor niet te veel geld, gevolgd door eerst de Nikon FE, waarmee de weg naar serieuze fotografie definitief werd ingeslagen. Vele Nikon’s verder is z’n dagelijkse werk het coveren van het nieuws in de plaatsen Nieuw-Amsterdam en Erica en het vastleggen van unieke momenten in de Zuidoosthoek van Drenthe.

Zijn stijl is te omschrijven als sociaal geëngageerd. Hij noemt zichzelf gewoon een no-nonsense plaatjesmaker.