Stijlvolle laatste bijeenkomst Vrouwen van Nu

Geschreven door Wessel Berkhout Door Wessel Berkhout op 15 januari 2017

Stijlvolle laatste bijeenkomst Vrouwen van Nu
Wessel BerkhoutStijlvolle laatste bijeenkomst Vrouwen van Nu

NIEUW-AMSTERDAM- ​Met nog zo’n kleine veertig leden in het adressenbestand was het afgelopen maandag de laatste middag van de plaatselijke afdeling van de Vrouwen van Nu. De dames die eigenlijk zo’n beetje de laatst overgebleven generatie van het bijna 85-jarige bolwerk op de plaats vertegenwoordigden, maakten er een gezellige middag van in de Schalm. Compleet met koffie en gebak was het voor De Tweelingdorper ook een juist moment om de dames nog even met elkaar op de gevoelige plaat te zetten.

Oorzaak voor de teruglopende belangstelling was onder meer de vergrijzing. Wat vroeger gebruik was dat de echtgenotes van de boeren zich verenigden in club voor algemeen nut en gezelligheid groeide pas ruim tien jaar geleden uit tot de Vrouwen van Nu. Een verenging waar alle vrouwen zich in thuis zouden voelen. Maar de tijden veranderen. Veel jonge vrouwen willen niet meer afhankelijk zijn en werken nu zelf full-time om hun huishouden in de benen te houden en. Daarbij zijn er zo veel andere manieren van vermaak en gezelligheid bij gekomen. Daarbij bleek het in het Tweelingdorp op bestuurlijk vlak niet langer mogelijk gemotiveerde leden te vinden. De klus komt vaak op dezelfde mensen neer en die willen ook wel eens wat anders. Alles bij elkaar was het een prima, hechte afdeling. Niet de grootste, met in de topjaren zo’n kleine zeventig leden, maar wel hecht. Dat bleek ook bij deze laatste bijeenkomst waar ‘de pot werd verteerd’, zoals dat heet. Gewoon gezellig en dat was het ! De dames die onderling nog contact met elkaar willen hebben doen dat toch wel. Maar het was op een gegeven moment steeds moeilijker om voor leuke activiteiten nog een paar mensen enthousiast te krijgen. Het houdt een keer op. En dat was voor de afdeling Nieuw-Amsterdam/Veenoord afgelopen maandagmiddag.

Advertentie

0 Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Er kunnen daarom geen reacties meer geplaatst worden.