Stichting De Toegang van start

Geschreven door Wessel Berkhout Door Wessel Berkhout op 13 januari 2017

ZO-DRENTHE- ​Inwoners met hulpvraag kunnen vanaf vandaag terecht bij toegangsteam in de buurt Vanaf vandaag kunnen inwoners die een Wmo voorziening voor schoonmaakondersteuning, begeleiding of beschermd wonen nodig denken te hebben, terecht bij De Toegang. De Toegang is een onafhankelijke stichting die in gesprek gaat met inwoners. De Toegang bevindt zich op zes locaties in zes verschillende gebieden in de gemeente Emmen.

Inwoners die bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij het schoon houden van hun huis, woonbegeleiding, dagopvang of beschermd wonen kunnen terecht bij het toegangsteam in het gebied waar zij wonen.

Snel en dichtbij

De teams zijn verdeeld over zes gebieden. De medewerkers van De Toegang bekijken samen met de inwoner welke hulp het beste past. Doordat De Toegang zich in de verschillende wijken vestigt, dichtbij de inwoners en bestaande gebiedsnetwerken, kan een inwoner snel doorverwezen worden naar de juiste hulp of ondersteuning.

Eenvoudige vragen

Het Zorgloket van de gemeente Emmen, Infohuzen of ander loketten die zich in de wijk bevinden staan inwoners ook nog steeds te woord bij hun vragen.

Contact

De Toegang is bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-1525. Op www.detoegangemmen.nl kan men opzoeken bij waar de teams zich bevinden. 

Advertentie

0 Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Er kunnen daarom geen reacties meer geplaatst worden.