Marga Kool en Jan Veenstra in Taalwerkplaats

Geschreven door Wessel Berkhout Door Wessel Berkhout op 13 januari 2017

Marga Kool en Jan Veenstra in Taalwerkplaats
Marga Kool en Jan Veenstra in Taalwerkplaats

NIEUW-AMSTERDAM- Op vrijdag 27 januari zijn Marga Kool en haart partner Jan Veenstra te gast in de Taalwerkplaats Drenthe in Nieuw-Amsterdam. Marga Kool en Jan Veenstra hebben samen elke zaterdag een column in het Dagblad van het Noorden. Ook treden ze veelvuldig samen op. Geen wonder: beide schrijven ze over Drenthe en over hun jeugd in die provincie. Marga Kool beschreef dat in haar succesvolle boek De kleine wereld; Jan Veenstra in het al even geroemde De zomer van ’59.

Kool en Veenstra verzorgen levendige optredens. In hun voordrachten reageren ze op elkaar, net zoals ze dat ook in hun Dagblad-columns doen. Verwacht dan ook een dynamische literaire avond, vol afwisseling, terugblikken op hun jeugd en hedendaagse beslommeringen van een ouder echtpaar dat sinds kort de geneugten van de pensioenleeftijd genieten. En wellicht krijgt u antwoord op de vraag: waarom is Drenthe de provincie van de blues?

De Taalwerkplaats heeft Karin van der Veur uitgenodigd met haar trekharmonica en Frits Kemper met de Franse doedelzak. Thérèse Major zal de avond leiden.

Aanvang 20.00 uur, entree € 5,-

Zijtak OZ 66, Nieuw-Amsterdam

Tel.: 0591-564303

Advertentie

0 Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Er kunnen daarom geen reacties meer geplaatst worden.