​‘Stoere Stijl’ maakt betaalbare steigerhouten meubelen op maat

Geschreven door Wessel Berkhout Door Wessel Berkhout op 22 augustus 2014

​‘Stoere Stijl’ maakt betaalbare steigerhouten meubelen op maat
Wessel Berkhout​‘Stoere Stijl’ maakt betaalbare steigerhouten meubelen op maat

NIEUW-AMSTERDAM- Eigenlijk een beetje uit het gevoel dat het ‘anders en beter’ kan, startte de Nieuwamsterdamse Jackolien Derks (Jonker) onlangs een eigen bedrijf in stoere steigerhouten meubelen. Met de treffende naam Stoere Stijl voert Jackolien haar bedrijf in het voormalige pand van Bouwbedrijf Nieuw-Amsterdam aan de Industrieweg 30 in Nieuw-Amsterdam.

Ze beschikt daarbij niet alleen over nog een flinke voorraad steigerhout, maar ook over deskundigheid in de vorm van zeer kundige meubelmakers.

‘ Ik heb het idee dat soortgelijke meubels wel heel erg aan de prijs zijn. Ik denk dat ik ze veel scherper kan aanbieden. Daarbij wil ik ook dat mensen echt de meubels krijgen die ze zelf helemaal leuk vinden. Kortom, we ontwerpen ze op maat met deze houtsoort’.

Min of meer ingegeven door de malaise in de bouw kwam het pand aan de Veilingstraat vlak voor de zomervakantie in handen van Bauke en Jackolien Derks. Voor Bauke een prima locatie om een deel van z’n bedrijvigheden (in groenten en fruit) onder te brengen, voor Jackolien een vrij natuurlijke omgeving voor de start haar meubelbedrijf. Bij de entree met de grote open trap staan enkele meubels uitgestald, terwijl op de bovenste verdieping schoonzus Marijke Mens-Derks zich een plekje gaat verwerven als pedicure. Haar praktijk heet Marijke’s Footcare en bevat behalve de reguliere voetzorg ook het stylen van nagels.

De steigerhouten meubelen van Stoere Stijl zijn in principe van ruw stoer hout, puur zoals het is. Maar om het voor de opdrachtgevers en gebruikers in ieder geval niet leef-onvriendelijk te maken gaan de scherpe kantjes er bij de contactvlakken natuurlijk letterlijk en figuurlijk vanaf. ‘ Steigerhout is hout in z’n natuurlijke vorm, enigszins ruw en ongeschaafd. Maar we kunnen natuurlijk niet iemand in zo’n bed laten slapen of lekker relaxed op laten zitten als de splinters je tegemoet komen. Afgezien van een comfortabele aflevering kunnen we het eindproduct ook behandelen met een goed weerbare maar kleurneutrale beits’.

De producten die Stoere Stijl maakt variëren van tafels, stoelen, bedden, bloembakken, spiegels, wandborden tot aan eigenlijk van alles wat iemand maar van dat hout wil hebben. Om een indicatie van de prijsstelling van Stoere Stijl te krijgen kan de prachtige tafel bij de entree dienen. De tafel meet 1 bij 2,5 meter en kost 499 euro. Op maat gemaakt voor de opdrachtgever.

Wie meer wil weten en of wil komen kijken kan dat natuurlijk doen op reguliere werkdagen en tijden.

Stoere Stijl, Industrieweg 30 in Nieuw-Amsterdam, tel.: 0652371522. Via de e-mail: www.stoerestijl.nl

Advertentie

0 Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Er kunnen daarom geen reacties meer geplaatst worden.