André Mulder nu assistent-trainer FC Emmen

Geschreven door Wessel Berkhout Door Wessel Berkhout op 7 mei 2014

André Mulder nu assistent-trainer FC Emmen
Wessel BerkhoutAndré Mulder nu assistent-trainer FC Emmen

NIEUW-AMSTERDAM- Echt een verrassing is het misschien niet, opmerkelijk toch wel.Want mensen uit de voetbalwereld die hem een beetje kennen vinden het wel precies in het plaatje passen, maar anderzijds zou hij het wellicht een jaartje zonder doen.

André Mulder, scheidend voetbaltrainer van SC Erica en eigenaar van sportshop Sport Inn aan de Vaart ZZ in Nieuw-Amsterdam, gaat het komende seizoen zín diensten aanbieden aan de FC Emmen. Als assistent-trainer naast hoofdtrainer Joop Gall. Toeval of niet, het eerste daadwerkelijk publiekelijke optreden van Mulder zal zijn bij de trainingsclinic op 21 juni , bij Mulders laatste club SC Erica. Officieel begint de training van FC Emmen twee dagen later.

Niet verrassend voor de kenners, wel in het kader van de 'mogelijke sabbatical' dat hij zichzelf en z'n gezin min of meer voorspiegelde. 'De meeste kansen komen maar éénmaal voorbij', legt Mulder uit. 'En hoewel ik het in de eerste klasse bij SC Erica en bij andere clubs uit de regio uitstekend naar m'n zin had, was drie jaar gewoon genoeg. Daarbij komt dat je natuurlijk wel progressie wil zien èn kan eisen van zo'n groep. Ik heb het idee dat ik op dat gebied niet zo veel verder meer kwam. Ik had dus ruim op tijd aangegeven dat ik iets anders wilde. Als dan de uitdaging naar het betaalde voetbal op mín pad komt is dat natuurlijk een geweldige stap. Het was dan ook nu of nooit'.

Voor de 46-jarige Nieuwamsterdammer ging deze beslissing ook wel gepaard met een paar extra avondjes wandelen met vrouw Gerrie en de hond. Want zo'n ingrijpende beslissing met een eigen sportwinkel neem je niet zo maar. 'Gelukkig is m'n gezin ook zo sport-minded dat iedereen wel begrip had voor m'n voorkeur. Een beetje trots speelt daar ook in mee. Het is toch de enige betaalde voetbalorganisatie in onze provincie en een machtige ervaring voor mij. Zo kom ik nu opeens in stadions van het hele land als die van Roda (Kerkrade) tot en met wellicht Waalwijk (RKC). Die entourage in het betaalde voetbal is voor mij het hoogst haalbare. Nee, ik was niet van plan de cursus coach betaal voetbal te volgen. Dit is waar ik het mee wil doen'.

Voor FC Emmen was de stap naar André Mulder een wel overwogen keuze. De club zoekt een ervaren trainer die zín roots in eigen regio heeft om de binding met de achterban te verhogen. Bij alle clubs waar Mulder werkte werden uiteindelijk prima geloofsbrieven overhandigd. Ook na afloop van de contracttermijnen. Daarmee koos FC Emmen dus duidelijk ook voor een man die de spelersgroep en de regio aanspreekt. Hoewel André natuurlijk een bekende is in de voetballerij speelt wat hem betreft die kennis geen doorslaggevende rol. 'Natuurlijk ken ik veel mensen. Ook in bestuurlijke zijn. Maar de gesprekken die ik met Emmen voerde hebben daar niets mee te maken. Ja, ik ken Wim Beekman van het dorp en Twedo. Maar de gesprekken waren hoofdzakelijk met Herman Harms en Ronald Lubbers. Daar spraken we over toekomstvisie en voetbalzaken. En ja, of er een 'klik' is. Dat is natuurlijk wel waar het om draait, zeker in het geval van Joop Gall. En volgens mij is die 'klik' er. Ik heb in ieder geval veel respect voor Joop en voor wat hij bij Emmen tot nu toe heeft laten zien'.
Voor Joop's scheidend assistent Martin Drent was diens vertrek een relatieve verrassing. Naar Martin's mening te laat aangekondigd, zonder perspectief om elders nog aan de slag te kunnen. Mulder wil zich wijselijk niet in die discussie mengen.

Wat betreft de winkel ziet Mulder geen problemen. FC Emmen traint meestal 's middags zodat hij de ochtenden voor z'n rekening kan nemen. Verder vult vrouw Gerrie de andere uren en zelfs dochter Maureen, die nu bij HZVV voetbalt en de HAVO probeert af te ronden, toont zich bereid extra de handen uit de mouwen te steken. Oudste dochter Manon zal na de zomervakantie haar intrek nemen in studentenstad Groningen om zich te storten op de studie Economische bedrijfskunde. Ze denkt haar liefde voor het paardrijden tot de weekeinden te kunnen beperken. Haar Olympische aspiraties stelde ze inmiddels ietsje bij. Voor de rest is de familie Mulder klaar voor dit nieuwe avontuur van André.

Advertentie

0 Reacties

Meepraten? Plaats een reactie!

Dit artikel is meer dan 60 dagen oud. Er kunnen daarom geen reacties meer geplaatst worden.